Látnivalók / Vác környéki látnivalók
(1-10)(11-20) (21-30)   >>

Acsa

www.acsa.hu
Acsa a Cserhát hegység lábánál, a Galga völgyének kanyarulatában, Pest és Nógrád megye határán helyezkedik el. Szabálytalan szerkezetű, halmazosan települt, kitűnő természeti adottságokat és páratlan szépségű vidéket tudhat magáénak. A település Budapesttől 60, Váctól 25, Aszódtól 20, Balassagyarmattól 35 km-re található.
Forrás: www.acsa.hu
Részletek >>

Bernecebaráti

www.bernecebarati.hu
Bernecebaráti Pest megye legészakibb települése.
Gyönyörű természeti környezetben, a Börzsöny hegység és az Ipoly folyó között terül el.
A természeti környezet,a jó levegő, a vadász- és horgászterületek miatt kellemes időtöltést kínál az idelátogatóknak.
Részletek >>

Csővár

www.csovar.hu
Csővár község Pest megyében, a Váci járásban.
Váctól 20 kilométerre észak-keleti, a Galga völgyében fekvő Acsától észak-nyugati irányban fekszik. A völgyben települt községet erdő koszorúzta lankás dombok veszik körül.
Részletek >>

Dunakeszi

www.dunakeszi.hu
Dunakeszi és Vác életét nemcsak a Duna, hanem a vasút is összekapcsolja. Az első magyarországi vasút megjelenése jelentős változást hozott a város életébe. A várossal egybeépült Alag területén a XIII. századi román stílusú körtemplom romjai láthatóak. Alagon működik az egyetlen magyar versenyló tréningtelep. A település ma is büszkén őrzi versenylovas hagyományait.
Kép forrása: www.dunakeszi.hu
Részletek >>

Fót

www.fot.hu
A Pesti síkságon, a Gödöllői-dombság peremén terül el a főváros elővárosi övezetében. A város legjelentősebb látnivalója a romantikus stílusú, római katolikus templom, mely Ybl Miklós tervei alapján készült. A Károlyi kastélyt az ország első tíz műemléke között tartják számon.
Részletek >>

Galgagyörk

www.galgagyorkweb.hu
Az Északi-középhegységben, a Cserhát dombjai között bújik meg Galgagyörk. A falut kétfelől dombok, erdők - Szilágyi és Ecskendi erdő - koszorúzzák. A házak félig a domboldalakra félig a Galga patak völgyébe épültek. Ősidők óta lakott hely, a falu délkeleti részén avarkori sírokat tártak fel a kutatók.
Részletek >>

Göd

www.god.hu
A nyaralóhelyként ismert település vonzereje a termálfürdő és a dunai strandok. Határában a Kékperjés láprét és a Gödi-sziget természetvédelmi területek. Szívesen pihent itt többek között Arany János, Bernáth Aurél és Latabár Kálmán. A Gödi major istállójának lakója volt 1876-1880 között Kincsem, a leghíresebb magyar versenyló. A településről kompjárat két irányban is közlekedik, Horány és Surány felé.
Részletek >>

Kismaros

www.kismaros.hu
Kismaros festői környezetben fekszik a Börzsöny lábánál, a Szentendrei-szigettel és a visegrádi Várheggyel átellenben. Az érdeklődők szép kirándulásokat tehetnek erdei kisvasúttal Királyrétig, onnan gyalogtúrára van lehetőség a Börzsönyben, Kisinóc, Nagy-hideghegy és a Csóványos felé. Érdeklődésre tarthat számot a Dózsa György úti pincesor és présházak, a római katolikus templom és a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény.
Részletek >>

(1-10)(11-20) (21-30)   >>Webfejlesztés: DunaWeb Kft.