Szabadidő
#welovevác 2021 fotópályázat
A tavalyi év sikerein felbuzdulva ezennel idén is meghirdetjük #welovevác2021 című fotópályázatunkat. Hála támogatóinknak, ebben az évben is szuper ajándékokat tudunk adni a nyerteseknek.

Pályázati felhívás:

A fotópályázaton való részvétel nyílt és díjmentes, bárki nevezhet életkortól függetlenül, amatőr és profi kategóriában. Jelen fotópályázat célja, hogy bemutassa Vác természeti és épített örökségeinek szépségeit, egyedi élményeit, azokat is, melyeket a hétköznapi, rohanó világban nem biztos, hogy észreveszünk.

 

Pályázati feltételek:

 

Pályázók köre:

- profi fotós

- amatőr fotós

 

A pályázó garantálja, hogy a beküldött fotók felett teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik. A Szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredendő jogvitákból. A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a fotókat a szervező a szerző nevének feltüntetésével szabadon, korlátlanul és térítésmentesen felhasználhatja (népszerűsítés, kiadvány, közösségi média, sajtóanyag céljára)

Egy pályázó maximum 20 pályaművet küldhet be.

 

A pályázat benyújtásának módja:

- Benyújtási határidő: 2021. december 10. péntek

- A pályázat zsűrizésének várható ideje: 2021. december 15. szerda

- A képek fájlneve ékezet nélkül: KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg

- JPEG formátumban, minimum 2 Megapixel felbontásban

- Elektronikus formában a fotopalyazat.vac@gmail.com email címre kérnénk megküldeni

 

A pályázat értékelése, díjazása:

- A beküldött képeket 3 neves váci fotóművész bírálja el. (A zsűrizés előtt a fotókat anonimizáljuk)

- A nyerteseket e-maiben értesítjük.

- Díjátadó várható időpontja: 2021. december 19. szombat

- A pályázatban összesen 9 képet díjazunk.

 

Díjazás:

Részletes kiosztás hamarosan ...

 

Adatkezelési tájékoztató

 

A 2020. évében meghirdetett „welovevác”  című fotópályázat (a továbbiakban: Fotópályázat) benyújtásakor megadott személyes adatok kezelésére az alábbi jogszabályok vonatkoznak: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

 

A Fotópályázatot szervezője a Tourinform Vác (a továbbiakban: Szervező)

 

A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

 

Kezelt adatok köre: Teljes név és e-mail cím

Az adatkezelés célja:  A pályázatban részt vevők azonosításához van rá szükségünk

Az adatkezelés időtartama: A jelentkezéskor megadott adataidat a jogszabályban meghatározottak szerint tároljuk. Külön adatgyűjtést nem végzünk.

 

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket az info@tdm.vac.hu email címre várjuk.

 


 

 

 

 

 

Törökmező körtúra


Kellemes félnapos túra, csodálatos környezetben. Az út során több helyen elénktárul a csodálatos Dunakanyar panoráma, Törökmező pedig az egyik legkedveltebb kirándulóhely a Börzsönyben.


Két keréken a Dunakanyarban

Az ország egyik legszebb vidékére kalauzolunk titeket egy remek kerékpártúrára. Vácról indulunk az Eurovelo6 nemzetközi kerékpárútom, északi irányba Verőcén, Kismaroson át, Nagymarosig, ahol a páratlan Visegrádi vár panorámája fogad bennünket.

 

 

Nógrádi vár

Ha egynapos, könnyű kirándulást tervezel gyerekekkel és/vagy kutyával, a Nógrádi vár meglátogatása nagyszerű lehetőség!

A Budapesttől 60 km-re található települést megközelíthetitek autóval illetve tömegközlekedéssel, de választhattok akár egy könnyű kerékpár- vagy gyalogtúrát is a környék valamelyik turistaútján, egészen fel a várig.
A vár egész évben szabadon látogatható.

 

 

Hegyes tető, Julianus kilátó

Nagymarosról és Zebegényből egyaránt megközelíthető a Hegyes-tetőn álló Julianus-kilátó, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Dunakanyarra és a Börzsönyre, ezért szép, tiszta időben mindenképp ajánljuk a felkeresését.
Némi túratapasztalat azért nem árt, a hegyre nem éppen kellemes, lankás ösvényeken lehet feljutni, de ha vállalkozó kedvűek vagytok, akár családi kiruccanásnak is tökéletes, s a gyerekek garantáltan jól fognak aludni este, az egész napos hegymászás és friss levegőn töltött idő után!
Közepesen nehéz körtúra ajánlataink:
1. Nagymaros – Hegyes-tető – Nagymaros körtúra
A túra hossza: 10,8 km
A túra időtartama: 4,5 óra
Szintkülönbség: 420 m
2. Zebegény – Hegyes-tető – Zebegény körtúra
A túra hossza: 11,9 km
A túra időtartama: 4 óra
Szintkülönbség: 520 m

 

 

 

Gyadai rét, Naszály hegy csúcsa

Aktív szabadidős ajánlatunk ezúttal a Naszály csúcsra invitál benneteket.
Három ismert útvonal közül, most a Gyadai kirándulóközponttól indulunk.
A túra hossza 17 km.
Némi kis edzettség előnyt jelent, de ha most kezded a természetjárást, akkor is bátran indulj el.
Jó tanács: Az út során nincs vízvételi lehetőség, mindenképp vigyél magaddal az útra.
Diósjenő számtalan kalanddal vár!

Habár a járványhelyzet miatt jelenleg az Erdei Szabadidőpark zárva tart, ez semmiképpen ne tartson vissza benneteket attól, hogy felfedezzétek a környék természeti szépségeit. Van itt erdő, számos turistaút, erdei kerékpárút, horgásztó, és még egy legendás emlékmű is, amely egy római kori csatának állít emléket!
Kenutúra az Ipolyon

Nem csak a vízi sportok szerelmeseinek, hanem minden természetkedvelőnek ajánljuk alábbi túránkat.
Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Szob - 19 km.

 

.
Királyrét - Nógrád - hegyi kerékpártúra

Fél napos kényelmes hegyi kerékpártúra a Börzsönyben. Aszfaltos út, kaviccsal szórt és földút váltakozik, jól közlekedhető kerékpárral, az erdei kerékpárút jelzés végig jól követhető.

Szintkülönbség: 60 méter,

Teljesíthető Királyréttől Nógrádig: kb. 60-80 perc

Túra hossza: kb. 5,5 km.

Javasolt pihenő: Nógrádi vár.

 

 

Börzsöny túra:  Királyrét – Nagy Hideg hegy - Csóványos

A Börzsöny egyik legkedveltebb turistacélpontja, a Csóványost meghódító túra. A hegység legmagasabb pontjára számos jelzett turistaúton juthatunk fel. Talán a legnépszerűbb a Királyrétről induló túra, mely a Nagy-Hideg-hegyet is érinti, ami télen igazi síparadicsom. A 20 kilométeres táv teljesítése némi edzettséget igényel, de bátran ajánljuk, hogy vágj bele, mert a 938 méteres hegycsúcson álló kilátóból pazar panoráma nyílik nem csak a Börzsönyre, hanem szép, tiszta időben a Kékestető, de akár még a Tátra havas csúcsai is láthatóak innen.

 

 

 

Kellemes aktív szabadidő töltést kívánunk!

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Vácon mindig történik valami.

Gazdag kulturális programkínálat mellet a csodálatos természeti környezet minden évszakban kiváló lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltéséhez. Tavasztól őszig hétvégenként kézműves kirakodó vásár gasztronómiai és kulturális szabadtéri rendezvények, családi napok és fesztiválok váltják egymást. Legismertebb kulturális fesztivál a júliusi három napos Váci Világi Vigalom, mely több mint húsz éve határon innen és túlról vonzza a közönséget.

 

Sétaútvonalak

Vácon rövidebb hoszabb séta kereek/gyadai_naszalycsucs_2.jpgtében felfedezhetők a város műemlékei, kiállítóhelyei, és a kapcsolódó látnivalók.

- Egyházi sétaútvonal során megismerkedhet az ezer éves város szakrális emlékeivel

- Belvárosi séta keretében felfedezhetők a történelmi műemlékek

- Természetkedvelők könnyű séta keretében élvezhetik a duna-parti korzó és páratlan váci liget hangulatát

 

Kirándulás

Vác a Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál, hegyek és síkság találkozásánál terül el. A természeti táj és az élővilág változatosságában gyönyörködhet mindaz, aki felkeresi valamelyik túraútvonalat, tanösvényt, vagy éppen két keréken fedezi fel a váci Duna-part látnivalóit. Több turistaútvonal kínálkozik a túrázás szerelmeseinek, a váci ligetben található Ártéri tanösvényen az ártér, a katalinpusztai Gyadai tanösvényen a Naszály élővilágával ismerkedhetnek meg.

 

Kerékpáron

A váci Duna-part Magyarországon a leghosszabb kiépített korzó, melyen végig bicikliút vezet. A Franciaországból Romániába vezető EuroVelo6 bicikliúton végighaladva Vácon megannyi játszóteret, sétányt, vendéglátóhelyet találhatnak az idelátogatók. Az országos kéktúra útvonal érinti a város fölé magasodó Naszály-hegyet is, melynek felfedezése közben megcsodálhatják az itt élő 12 orchideafajt, valamint az őshonos pannon gyíkot is.

 

Sportolási lehetőség

Vác a Nemzet Sportvárosa kitüntető címet kapta 2003-ban. Sportolóink kimagasló teljesítménye, közel ötven sportegyesületünk is mutatja, városunkban aktív sportélet zajlik. Az aktív szabadidő eltöltésére számtalan lehetőség kínálkozik városunkban, részletekről itt tájékozódhat.

 

Színház

A Váci Dunakanyar Színház 2013 februárjában nyitotta meg kapuit a közönség előtt. A korábbi filmszínház felújítása és átalakítása után, már az első évadban egy négy napos nemzetközi fesztivál egyik házigazdája volt.

Színvonalas színházi előadások színhelye a Madách Imre Művelődési Központ színházterme is.

Bővebb információ a baloldali menüre kattintva található.

 

Kulturális Csomag

  • Váci városnézés kisvonattal
  • Pannónia Ház kincseinek bemutatása
  • Sajdik Gyűjtemény megtekintése
  • MADI Nemzetközi Gyűjtemény a Városházán
  • Modern Művészeti Gyűjtemény

A múzeumokba tárlatvezetés igényelhető, melynek időtartama körülbelül 40 perc.

 

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.