Szabadidő

Vácon mindig történik valami.

Gazdag kulturális programkínálat mellet a csodálatos természeti környezet minden évszakban kiváló lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltéséhez. Tavasztól őszig hétvégenként kézműves kirakodó vásár gasztronómiai és kulturális szabadtéri rendezvények, családi napok és fesztiválok váltják egymást. Legismertebb kulturális fesztivál a júliusi három napos Váci Világi Vigalom, mely több mint húsz éve határon innen és túlról vonzza a közönséget.

 

Sétaútvonalak

Vácon rövidebb hoszabb séta keretében felfedezhetők a város műemlékei, kiállítóhelyei, és a kapcsolódó látnivalók.

- Egyházi sétaútvonal során megismerkedhet az ezer éves város szakrális emlékeivel

- Belvárosi séta keretében felfedezhetők a történelmi műemlékek

- Természetkedvelők könnyű séta keretében élvezhetik a duna-parti korzó és páratlan váci liget hangulatát

 

Kirándulás

Vác a Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál, hegyek és síkság találkozásánál terül el. A természeti táj és az élővilág változatosságában gyönyörködhet mindaz, aki felkeresi valamelyik túraútvonalat, tanösvényt, vagy éppen két keréken fedezi fel a váci Duna-part látnivalóit. Több turistaútvonal kínálkozik a túrázás szerelmeseinek, a váci ligetben található Ártéri tanösvényen az ártér, a katalinpusztai Gyadai tanösvényen a Naszály élővilágával ismerkedhetnek meg.

 

Kerékpáron

A váci Duna-part Magyarországon a leghosszabb kiépített korzó, melyen végig bicikliút vezet. A Franciaországból Romániába vezető EuroVelo6 bicikliúton végighaladva Vácon megannyi játszóteret, sétányt, vendéglátóhelyet találhatnak az idelátogatók. Az országos kéktúra útvonal érinti a város fölé magasodó Naszály-hegyet is, melynek felfedezése közben megcsodálhatják az itt élő 12 orchideafajt, valamint az őshonos pannon gyíkot is.

 

Sportolási lehetőség

Vác a Nemzet Sportvárosa kitüntető címet kapta 2003-ban. Sportolóink kimagasló teljesítménye, közel ötven sportegyesületünk is mutatja, városunkban aktív sportélet zajlik. Az aktív szabadidő eltöltésére számtalan lehetőség kínálkozik városunkban, részletekről itt tájékozódhat.

 

Színház

A Váci Dunakanyar Színház 2013 februárjában nyitotta meg kapuit a közönség előtt. A korábbi filmszínház felújítása és átalakítása után, már az első évadban egy négy napos nemzetközi fesztivál egyik házigazdája volt.

Színvonalas színházi előadások színhelye a Madách Imre Művelődési Központ színházterme is.

Bővebb információ a baloldali menüre kattintva található.

 

Kulturális Csomag

  • Váci városnézés kisvonattal
  • Pannónia Ház kincseinek bemutatása
  • Sajdik Gyűjtemény megtekintése
  • MADI Nemzetközi Gyűjtemény a Városházán
  • Modern Művészeti Gyűjtemény

A múzeumokba tárlatvezetés igényelhető, melynek időtartama körülbelül 40 perc.

 

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.