Szabadidő / Színház

Váci Dunakanyar Színház

A Váci Dunakanyar Színháznak a közel száz éves - - patinás épület ad otthont, melyet  egykor Váczy-Hübschl Kálmán, Vác városi főmérnöknek köszönhetünk. Az épület eredetileg is közösségi háznak épült. Az idők során "tánciskola, klubélet, dalárda próbák, biliárd, ping-pong, sakk, dominó, kártyafoglalkozások; Olvasó- és könyvtárterem, rádiószoba" majd nozi is működött az épületben.

 

közel száz éves épületet  köszönhetjükVáci Dunakanyar Színház épülete 1927 tavaszán épült. A tervrajzokat Váczy-Hübschl Kálmán, Vác városi főmérnöknek köszönhetjük. Ekkor a Váci Reménység Egyesület terve egy közösségi ház létrehozása volt.

2013. április 6. mérföldkövet jelent a Magyar Kultúra Városa címmel kitüntetett Vác életében, hiszen ekkor nyitott meg a város színháza, a Váci Dunakanyar Színház. Célja és feladata a színház és a társművészetek értékeinek közvetítése, valamint a minőségi kultúra terjesztése, sokszínű, tartalmas, széles rétegeket célzó előadások bemutatása.

 

Célja, a Vácon és a Dunakanyarban élő közönség a korábbi évek alatt felépített bizalmának és szeretetének megőrzése és tovább ápolása mellett a fővárosi, a vidéki, valamint a határon túli városok színházaival való szoros együttműködés felépítése.


"Műsorunk összeállításánál fontos szempont, hogy különböző régiók színházaiból érkezzenek hozzánk előadások. Ezért a jövő évadban, a számos budapesti produkció mellett, vendégül látunk izgalmas előadásokat vidékről, és határon túlról egyaránt. Kiemelt hangsúlyt fektetünk majd a független társulatok, csapatok produkcióira. Mindezek mellett figyelünk arra, hogy nyitottan álljunk az útkereső, kísérletező kezdeményezések előtt. A vágyunk nem más, mint hogy Vác egy kulturális találkozási ponttá váljon."

Cím: 2600 Vác, Dr. Csányi László körút 58.

 

A jegypénztár nyitva tartása:

hétfő: 14.00-18.00

kedd-szerda-csütörtök: 10.00-15.00
péntek: 10.00-14.00
Valamint az előadások előtt 1 órával.

A lefoglalt jegyeket a foglalástól számított 5 munkanapon belül át kell venni, az előadás előtt 5 nappal nem áll módunkban foglalást felvenni.
Jegyek vásárolhatóak az alábbi SZÉP kártyákkal: OTP, K&H, MKB.

 

Aktuális előadások, programok megtalálhatók a programnaptárban, illetve színházzal és jegyekkel kapcsolatos bővebb információ:

Telefon: 06-30/ 975-5448

honlap: www.vacidunakanyarszinhaz.hu

email: info@vacidunakanyarszinhaz.hu


 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Madách Imre Művelődési Központ


A váci Madách Imre Művelődési Központ 1976-tól működik jelenlegi helyén.

A város és a régió legnagyobb intézményeként igyekszik kielégíteni a lakosság kulturális  igényeit.  Közösségi művelődés színtere, helyet biztosít a heti, havi rendszerességgel működő művészeti csoportok, civilszerveződések, klubok, szakkörök részére.
Vácot ma már fesztivál városként is ismerik. A művelődési központ az év folyamán több fesztivált is rendez, nagy sikerrel. Váci Tavaszi Fesztivál, Őszi Művészeti Hetek, Téli Ünnepi Napok, valamint a három napos összművészeti fesztivál a
VÁCI VILÁGI VIGALOM, melynek részletei itt olvashatók:

vacivigalom.hu/

Az elmúlt években elkezdett felújítási munkáknak köszönhetően az intézmény színházterme alkalmas konferenciák, vállalati ünnepségek, iskolai nagyrendezvények megtartására is.

 

A jegypénztár nyitva tartása:

K-P: 12:00-18:00

Szo-V: rendezvényekhez igazodva


Aktuális előadások, programok megtalálhatók a programnaptárban, valamint érdeklődhet az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06-27/316-411

honlap: http://mimk.hu/

email: titkarsag@mimnk.vac.hu

 

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.