Látnivalók / Dunakanyar
(1-3)

Esztergom

www.esztergom.hu
A magyar Dunakanyar kapujában, Budapesttől kb. 50 km-re, erdős hegyek koszorújában fekvő Esztergom a magyar nemzet történetének kiemelkedő helye.
Nemcsak történelmi múltja, de híres műemlékei, muzeális kincsei, kultúrtörténeti hagyományai, ódon hangulatot árasztó óvárosi utcái, jelentős kulturális rendezvényei is Magyarország nemzeti zarándokhelyévé teszik ezt a kis várost.
Részletek >>

Szentendre

2000 Szentendre, Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. - Tourinform, Dumtsa Jenő u. 22.
+36 26 317 965, +36 26 317 966
tdm@szentendre.hu
iranyszentendre.hu
Magyarországon, a Dunakanyar kapujában, a környező dombok és hegyek, és az előttük hömpölygő folyó festői keretében, gyönyörű természeti környezetben található kisváros Szentendre. A gazdag múltú település természet adta képét méltón, egyben sajátosan egészítik ki az emberi kéz alkotásai: a kanyargós keskeny macskaköves utcácskák, a szűk sikátorok, a szorosan összesimuló belvárosi apró házak és a finom vonalú barokk templomtornyok.
Részletek >>

Visegrád

2025 Visegrád, Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület Infó Iroda, Duna-parti út 1.
+36 26 397 188
info@visitvisegrad.hu
www.visitvisegrad.hu
Visegrád Budapesttől 43 km-re, a Duna jobb partján, a Dunakanyar legszebb pontján fekvő kisváros. A népeket, kultúrákat összekötő Duna menti település egyedülálló természeti környezetben nemzetközi hírű műemlékekkel dicsekedhet. Visegrád az élő középkor városa, a visegrádi országok együttműködésének bölcsőhelye.
Részletek >>

(1-3)Webfejlesztés: DunaWeb Kft.